Novosti

Prva Moto GP titula za Fabia Kvartarara i Scorpion

Novi Moto GP šampion je Fabio Kvartararo koji je osvojio svoju prvu titulu u karijeri. Ovo je ujedno i prva titula za Francusku kao i za proizvođača kaciga Scorpion koju Francuz nosi celu karijeru u Moto GP klasi. Konstantno dobrom vožnjom tokom cele sezone sigurno je držao prvo mesto i potpuno zasluženo osvojio titulu najboljeg. Trku u Mizanu je završio na 4. mestu, a titulu je obezbedio nakon što je Frančesko Banjaja, koji je jedini imao kakve-takve šanse da se bori za tron, izleteo sa staze.

Bio je Frančesko na korak od pobede, samo 4 i po kruga su mu falila za slavlje u Mizanu i za nastavak borbe sa Kvartararom, ali nije uspeo. Banjaja je uspešno odbijao napade Marka Markesa koji je do drugog mesta došao nakon što je Miler izleteo sa staze na samom startu. Pobednik je na kraju bio upravo Markes koji je uz Kvartarara jedva dočekao Banjajino izletanje. Drugo mesto zauzeo je Pol Espargaro, dok je treći bio Enea Bastijani koji je u poslednjem krugu prestigao Kvartarara.

Francuskom vozaču očigledno to nije teško palo, jer je zbog Banjajine greške osigurao svetsku titulu. Bila je ovo ujedno i poslednja trka u Italiji za Valentina Rosija koji je zauzeo 10. mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *